Mihez kezdhetek ezzel a végzettséggel?

A képzés elvégzésével az alábbi feladatokat láthatja el:

  • gyümölcs- és borgazdasági alapanyagok átvételét és minősítését
  • a cukortartalom, borok alkoholtartalmának meghatározását
  • az alapanyagok előkészítését
  • cefrézési eljárások elvégzését
  • alkoholos erjedés mechanizmusok ellenőrizését, irányított erjesztés vezetését
  • kierjedt cefre tárolását, védelmének biztosítását
  • lepárlási műveletek végzését, a főző-, finomító üstök üzemeltetését
  • mérőműszerek, biztonságtechnikai berendezések kezelését
  • érlelés végzését, ellenőrzését
  • derítést, szűrést, szeszfok beállítást, palackozást
  • gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatok elvégezését
  • gyümölcspálinka és borpárlatok ellenőrizését és minősítését
  • technológiai berendezések, beállítását üzemeltetését
  • gépeket, berendezések tisztítását, CIP rendszer üzemeltetését
  • pálinkafőzde víz- és energia-gazdálkodásának megszervezését
  • melléktermékek, hulladékok kezelését
  • a munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait, a jövedéki törvény előírásainak betartását